• Wezuperstraat 20 - 7852 TG - Wezup
  • 06-15693272

Over ons

Wij zijn de familie Hilbrands. Bijna 20 jaar geleden kregen we de kans om, net buiten de dorpskern van Wezup, een geheel nieuw melkveebedrijf op te zetten. Dit was het begin van de Drentse Hoeve.

Over ons

WIE ZIJN WE?

De Drentse Hoeve is gestart als modern regulier melkveebedrijf. In die tijd was het biologisch boeren in opkomst. Albert Hilbrands is altijd nieuwsgierig naar nieuwe kansen en mogelijkheden en heeft zich verdiept in de voor- en nadelen van biologisch boeren. Het biologisch boeren sprak hun aan en ze hebben de bedrijfsvoering omgegooid van regulier naar biologisch boeren. Dit vergt toch een heel andere manier van werken (o.a. geen kunstmest en wel weidegang) en het duurt dan ook een aantal jaren voordat je een volwaardig biologisch melkveebedrijf hebt. Het biologisch boeren beviel uitstekend en zij brachten dit ook graag naar buiten. En toen kwam de mogelijkheid op hun pad om de kaasmakerij in Orvelte over te nemen.

contact
Over ons

Zorgboerderij De Flintenhoeve Orvelte

Een paar jaar geleden zijn Albert en Geja verhuisd naar Orvelte. Naast het boeren zit ook het zorgen in de genen van Albert en Geja. In Orvelte zijn ze een zorgboerderij begonnen "de Flintenhoeve". Zoon Egbert-Jan bleef op de Drentse Hoeve in Wezup. Inmiddels draait de zorgboerderij alweer een aantal jaren naar volle tevredenheid van Albert en Geja en van hun cliënten. De cliënten van de zorgboerderij zorgen ervoor dat de groenvoorzieningen en de parkeerplaatsen in het museumdorp Orvelte er netjes uitzien. Ook zorgen ze voor de verschillende dieren, konijnen, kunekune varkens en nog meer op de Flintenhoeve in Orvelte en helpen ze ook regelmatig mee op de Drentse Hoeve in Wezup. In 2018 is er een tweede woonlocatie in Zweeloo bijgekomen en zijn Albert en Geja ook mee verhuist. Sinds maart 2020 is de familie Hilbrands ook eigenaar van een woon- en werklocatie in Aalden. Dochter Inge heeft inmiddels haar intrek genomen in het aangrenzende woonhuis. 

Bezoek Website

Van eigen biologische melk naar biologische zelfgemaakte kaas

Zoals gezegd zijn Albert en Geja geïnteresseerd in nieuwe dingen en zien ze veel mogelijkheden. Zo ook bij het overnemen van de, al 100 jaar oude kaasmakerij in Orvelte. Want wat is er mooier dan van je eigen biologische melk, zelf biologische kaas te maken.  Zelf kaas maken is echter heel iets anders dan het runnen van een biologisch melkveebedrijf. Gelukkig konden Albert en Geja de 'fijne kneepjes' leren van kaasmaker Albert die vele jaren ervaring had. Na jaren kaas te hebben gemaakt in Orvelte hebben Albert en Geja begin 2016 afscheid genomen van de kaasmakerij in Orvelte. Het kaas maken is verplaatst naar de Drentse Hoeve in Wezup. Hier was al de opslag en ook de biologische melk is vlakbij (in de stal ernaast). Door andere bedrijfsvoering is de kaasmakerij in Wezup eind 2019 gestopt. 

Over ons

Webwinkel

Is de makkelijke manier om ook thuis weer van onze heerlijke kaas te genieten. Je bestelling wordt hoog-vacuum verpakt en is daardoor -ongeopend- 3 maanden houdbaar. Elk stuk weegt in elk geval 400 gram.Na ontvangst van je betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk verzonden. Uiterlijk iedere woensdag zodat je steeds een smaakvol weekend hebt !De portikosten zijn tot 10 kg gelijk ongeacht het aantal stukken dat je bestelt !

Webwinkel

WAT IS ER TE ZIEN EN TE BELEVEN BIJ DE DRENTSE HOEVE IN WEZUP?

Er is hier veel te beleven! Bijvoorbeeld:

  • een kopje koffie/thee met Drentse cake/koek in de ontvangstruimte;
  • een film over het maken van de eigen biologische kaas;
  • een film over een keizersnede bij een koe;
  • via een loopbrug een kijkje nemen in de ligboxenstal;
  • met eigen ogen zien hoe een (dubbele) melkrobot werkt;
  • knuffelkalfjes, een knuffelkoe, paarden, konijnen en katten;
  • en dat is nog lang niet alles, klik hier