Over ons

Wij zijn de familie Hilbrands. Bijna 20 jaar geleden kregen we de kans om, net buiten de dorpskern van Wezup, een geheel nieuw melkveebedrijf op te zetten. Dit was het begin van de Drentse Hoeve.

Over ons

WIE ZIJN WE?

De Drentse Hoeve is gestart als modern regulier melkveebedrijf. In die tijd was het biologisch boeren in opkomst. Albert Hilbrands is altijd nieuwsgierig naar nieuwe kansen en mogelijkheden en heeft zich verdiept in de voor- en nadelen van biologisch boeren. Het biologisch boeren sprak hen aan en ze hebben de bedrijfsvoering omgegooid van regulier naar biologisch boeren. Dit vergt toch een heel andere manier van werken (o.a. geen kunstmest en wel weidegang) en het duurt dan ook een aantal jaren voordat je een volwaardig biologisch melkveebedrijf hebt. Het biologisch boeren beviel uitstekend en zij brachten dit ook graag naar buiten.

contact
Over ons

Zorgboerderij De Flintenhoeve Orvelte

Een paar jaar geleden zijn Albert en Geja verhuisd naar Orvelte. Naast het boeren zit ook het zorgen in de genen van Albert en Geja. In Orvelte zijn ze een zorgboerderij begonnen "de Flintenhoeve". Zoon Egbert-Jan bleef op de Drentse Hoeve in Wezup. Inmiddels draait de zorgboerderij alweer een aantal jaren naar volle tevredenheid van Albert en Geja en van hun cliënten. De cliënten van de zorgboerderij zorgen ervoor dat de groenvoorzieningen en de parkeerplaatsen in het museumdorp Orvelte er netjes uitzien. Ook zorgen ze voor de verschillende dieren, konijnen, kunekune varkens en nog meer op de Flintenhoeve in Orvelte en helpen ze ook regelmatig mee op de Drentse Hoeve in Wezup. In 2018 is er een tweede woonlocatie in Zweeloo bijgekomen en zijn Albert en Geja ook mee verhuisd. Sinds maart 2020 is de familie Hilbrands ook eigenaar van een woon- en werklocatie in Aalden. Dochter Inge heeft inmiddels haar intrek genomen in het aangrenzende woonhuis.

Bezoek Website