Wie zijn we?

Wij zijn Albert, Geja, Egbert-Jan en Inge Hilbrands.

Bijna 20 jaar geleden kregen we de kans om, net buiten de dorpskern van Wezup, een geheel nieuw melkveebedrijf op te zetten. Dit was het begin van de Drentse Hoeve.

De Drentse Hoeve is gestart als modern regulier melkveebedrijf. In die tijd was het biologisch boeren in opkomst. Albert is altijd nieuwsgierig naar nieuwe kansen en mogelijkheden en heeft zich verdiept in de voor- en nadelen van biologisch boeren. Het biologisch boeren sprak Albert en Geja aan en ze hebben de bedrijfsvoering omgegooid van regulier naar biologisch boeren. Dit vergt toch een heel andere manier van werken (o.a. geen kunstmest en wel weidegang) en het duurt dan ook een aantal jaren voordat je een volwaardig biologisch melkveebedrijf hebt. 

Het biologisch boeren beviel en Albert en Geja en zij brachten dit ook graag naar buiten. En toen kwam de mogelijkheid op hun pad om de kaasmakerij in Orvelte over te nemen.

Van eigen biologische melk naar biologische zelfgemaakte kaas
Zoals gezegd zijn Albert en Geja geïnteresseerd in nieuwe dingen en zien ze veel mogelijkheden. Zo ook bij het overnemen van de, al 100 jaar oude kaasmakerij in Orvelte. Want wat is er mooier dan van je eigen biologische melk, zelf biologische kaas te maken.  Zelf kaas maken is echter heel iets anders dan het runnen van een biologisch melkveebedrijf. Gelukkig konden Albert en Geja de 'fijne kneepjes' leren van kaasmaker Albert die vele jaren ervaring had. Na jaren kaas te hebben gemaakt in Orvelte hebben Albert en Geja begin 2016 afscheid genomen van de kaasmakerij in Orvelte. Het kaas maken is verplaatst naar de Drentse Hoeve in Wezup. Hier was al de opslag en ook de biologische melk is vlakbij (in de stal ernaast).

Uiteraard kunt u de kaas bij de Drentse Hoeve verkrijgen maar ook bij verschillende winkels in Drenthe is deze te verkrijgen. Er zijn vele varianten kaas:  van jong tot oud of gecombineerd met brandnetel, italiaanse kruiden of met fenegriek kruid (notensmaak). Ook kunt u de kaas, snel en eenvoudig, via onze webwinkel bestellen, klik hier. Zo hoeft u nooit zonder te zitten.

Zorgboerderij de Flintenhoeve Orvelte
Een paar jaar geleden zijn Albert en Geja verhuisd naar Orvelte. Naast het boeren zit ook het zorgen in de genen van Albert en Geja. In Orvelte zijn ze een zorgboerderij begonnen "de Flintenhoeve". Zoon Egbert-Jan bleef op de Drentse Hoeve in Wezup.

Inmiddels draait de zorgboerderij alweer een aantal jaren naar volle tevredenheid van Albert en Geja en van hun cliënten. De cliënten van de zorgboerderij zorgen ervoor dat de groenvoorzieningen en de parkeerplaatsen in het museumdorp Orvelte er netjes uitzien. Ook zorgen ze voor de verschillende dieren, konijnen, kunekune varkens en nog meer op de Flintenhoeve in Orvelte en helpen ze ook regelmatig mee op de Drentse Hoeve in Wezup.

De bio-biovergister in Wezup
Het laatste 'project' (tot nu toe) van Albert, Geja en Egbert-Jan is de bio-biovergister. Deze is sinds 2016 in bedrijf. Meer weten hierover, klik hier.

Wilt u meer weten over biologisch boeren? Zelf een kijkje nemen in de stallen? Zien hoe een melkrobot werkt? Meer weten over de bio-biovergister? Biologische kaas proeven of deze zelf maken? Kom dan langs bij kijkboerderij de Drentse Hoeve. Dochter Inge heet u hier graag van harte welkom.  Klik hier voor de arrangementen.

De Drentse Hoeve